Blogs

Blog 04 Waarom een behendigheidsspel?

Jul 06, 2019

Beste lezers van de PerfectPoker blog, deze week wil ik het over iets heel belangrijks hebben, namelijk waarom wij een behendigheidsspel hebben gemaakt. Om deze vraag te beantwoorden zal ik een aantal redenen noemen en hier uitleg bij geven.

Zoals al eerder in deze blogreeks is teruggekomen en de meeste lezers ook wel zullen weten, is de gokmarkt in Nederland strict gereguleerd door de Nederlandse staat. De enige partijen die dus gokactiviteiten mogen aanbieden, zowel offline als online, hebben hiervoor of toestemming gekregen van de overheid of zij hebben een vergunning van een partij die toestemming heeft om kansspellen aan te bieden aan Nederlandse klanten. Niet alleen brengt dit veel regeldruk met zich mee, ook zijn alle in Nederland gevestigde gokbedrijven verplicht een groot deel van hun winst af te staan aan goede doelen.

Dit lijkt op het eerste gezicht een goed systeem, maar er zijn een aantal dingen waardoor wij dachten dat een behendigheidsspel een goede toevoeging zou zijn aan de Nederlandse online game markt. De problemen die wij zien zijn als volgt: de speler wordt niet in zijn wensen gehoort. Omdat de bedrijven zo streng gereguleert zijn kunnen zij niet voldoen aan de vraag van de markt. Het is bijvoorbeeld erg ongunstig om pokertoernooien te organiseren voor de partijen met een vergunning. Zowel online als offline zijn er daarom nauwelijks Nederlandse pokertoernooien. Online omdat de dienstverleners hier nog helemaal geen oplossing voor hebben en offline omdat zij hier niet de meeste winst uit halen. Buiten dit nadeel is er ook nog de inherent hogere fees die de afdracht van de winst met zich meebrengt. Tot slot is er natuurlijk het grote voordeel van behendigheidsspellen in het algemeen: het is geen kansspel! Dit betekent dus ook dat de uitkomst van het spel volledig afhankelijk is van de vaardigheden van de spelers. Hierdoor is je winkans even groot als dat jijzelf goed bent. Dit unieke principe brengt met zich mee dat net als bij poker de betere spelers vaker winnen, maar de situatie waarin iemand toevallig betere kaarten krijgt wordt uitgesloten. Hoe dit precies werkt wordt beschreven in onze volgende blog.

Dan nu een aantal opmerkingen over behendigheidsspellen. Het is zo dat je kansspelbelasting betaald over prijzen die hoger zijn dan 449 euro. Deze kansspelbelasting bedraagt op dit moment 30.1% van het gewonnen bedrag. Hierom hebben wij bij PerfectPoker.nl besloten dat de gratis prijzen onder dit bedrag zullen blijven. Hoe dit spel met de gratis prijzen precies gaat werken en welke eisen er aan de winnaar gesteld worden zullen in de volgende blog uitgebreider beschreven worden.

Tot snel bij de volgende blog die morgen al online komt!

- Team van PerfectPoker